HulpOrganisaties | hulpdiensten | misbruik

plaats/wijzig een vrijwilligersoproep plaats evenement in sociale agenda wijzig je gegevens op hulporganisaties.be registreer je als hulpdienst plaats je artikel online
derde wereld justitie sociaal en samenleving welzijn en gezondheid milieu en dierenDatingsite Tesamen vzw
helpt u bij het vinden
van de liefde


www.tesamen.be
ontvang nieuwsbrief

Wil je als vrijwilliger wel eens helpen? Geef je hier dan op.

Ik wil werken voor
hulpdiensten die werken in :


Zoek hier een hulpdienst 
Aard
Rubriek
Gevestigd te
Zoek hulpdienst op trefwoord
adoptie (7)
algemeen (86)
armoede (32)
brandweer (8)
cursussen (27)
dieren (52)
discriminatie & racisme (24)
familie (39)
gehandicapten (146)
geloof (21)
gezondheid & verzorging (96)
gratis folders (19)
holebi's (30)
jobs (21)
juridisch (18)
kinderen & jongeren (126)
medisch (26)
mensenrechten (9)
milieu (22)
misbruik (19)
noodnummers & meldpunten (9)
ombudsmannen & organisaties (15)
ontwikkelingshulp (70)
operaties (1)
partners (3)
politiek (4)
preventie (11)
psychologische problemen (119)
rouwverwerking (30)
school (19)
seks & seksualiteit (16)
speciale sociale situaties (41)
sport (14)
veiligheid (8)
verslaving (27)
voeding (10)
ziekenfondsen (7)
ziekenhuizen (28)
ziektes (116)
zwangerschap (36)
†† ††
> Eetstoornissen
> Slachtofferhulp voor Kinderen
> Leef zen
> Euthanasie
> Vermoeidheid bij kanker
> Andere folders...
 
 volgende »

Categorie: misbruik

vzw incest en seksueel geweld isg      
 

De vzw incest en seksueel geweld is een pluralistische zelfhulpgroep die zich sinds 1987 richt naar slachtoffers van incest en/of seksueel misbruik. De hoofddoelstelling van onze werking is lotgenoten samen te brengen in maandelijkse babbelgroepen, een jaarlijks weekend en andere nevenactiviteiten. Er zijn babbelgroepen in Antwerpen en Leuven. Ook naar buiten toe willen wij incest en seksueel misbruik bespreekbaar maken door het geven van workshops, interviews… . De babbelgroepen zijn geen therapeutische sessies hoewel het uitspreken bij mekaar een helende werking kan hebben. Het gaat om gehoord, gezien, herkend en erkend te worden. Door ervaring weten we dat dit een positieve aanvulling kan zijn op de individuele therapie en men gestimuleerd wordt om het herstel actief aan te pakken.

Voor meer info, bezoek onze website: www.isg-vzw.be

 

 

 

  zelfhulp - e-hulp - Vlaams-Brabant - Leuven 
  tel.: 0494/60.47.18 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
Her-Leven      
  ‘Her-LEVEN’ is een zelfhulpgroep opgericht door mensen die slachtoffer zijn geweest van (seksuele) mishandeling of die er van kortbij mee te maken hebben. We zijn mensen, lotgenoten onder elkaar en staan voor elkaar paraat om een luisterend oor te bieden, steun en raad geven waar nodig. Als het nodig is, zetten we samen met jou belangrijke stappen zodat je verder kunt in je verwerkingsproces.
  zelfhulp - e-hulp - Oost-Vlaanderen - Oudenaarde 
  tel.: 0476 90 17 64 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
cris Van Roey      
 

Onze Victim&Criminal Profiling Academy (V&CPA) †is uniek in de wereld omdat ze zich toespits op zowel daders als slachtoffers van seksueel geweld.† Maar ook op de partners van slachtoffers van seksueel misbruik.†De Academie †legt zich toe op zeer hoogwaardige opleidingen voor hulpverleners, politiediensten, magistratuur, psychologen en psychiaters, eerstelijnshulp, die te maken krijgen met slachtoffers en daders van seksueel misbruik.† Onze pakketten zijn in modules opgedeeld van 1 dag per week, 4 dagen per maand.† Per module krijgen de deelnemers een zeer praktijk gericht werkboek mee waar ze onmiddellijk mee aan de slag kunnen met zowel daders als slachtoffers. Per module wordt een certificaat afgeleverd na geslaagde testen.††† Er zijn in totaal 17 modules die mijn naar eigen best vermogen kan volgen.† Hiervoor hebben wij de beste specialisten ter wereld aangetrokken om de curcussen te verzorgen.††

  professionele hulp privťmarkt - e-hulp - Oost-Vlaanderen - Oudenaarde 
  tel.: 055 30 24 58 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
vzw.stopdestilte      
 
"Breek door de muur van stilte,want ook jij kan het,je staat niet alleen...je bent nooit meer alleen!
Dit steunpunt bestaat uit mensen ,die door Hun eigen verleden te delen,een lichtpuntje willen betekenen op jouw Lange weg. "Samen" is hier het sleutelwoord,want (h)erkenning kan nét dat ietsje meer verschil betekenen in een leven waar enkel stilzwijgend verdriet deelgenoot was.
stop-foon:0499/327419
  zelfhulp - e-hulp - Oost-Vlaanderen - Gent 
  tel.: 0499/327419 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
Incest Misbruik Limburg      
 

Heb je nood om eens te praten met lotgenoten,kan je bij ons terecht op onze maandelijkse praatgroep van Incest slachtoffers en misbruikte kinderen. Ook moeders of vaders van slachtoffers zijn zeker welkom. Wij bieden telefonische hulp of via mail.Wij zijn geen deskundigen,maar wel ERVARINGSDESKUNDIGEN die het zelf hebben meegemaakt. Je kan ook altijd individueel bij ons terecht als een groep een te grote stap is. Wat moet je doen als je vaststelt dat je kind misbruikt is. Je hele leven valt van de ene op de andere dag door elkaar. Wie kan mij helpen,wat moet ik doen. Bel dan even en als je de moed hebt kan je jou verhaal vertellen en wij luisteren, wat al een heel deel van je verdriet kan verwerken.Wij maken ook kontakten met verschillende instanties, die wij vragen wat meer aandacht en hulp te bieden in deze zeer moeilijke materie.

Wij komen op voor onze kinderen en willen dat ze eindelijk gelooft worden en dat de rechten van het kind gerespecteerd wordt,zo staat het in de Rechten van het kind.

EEN MISBRUIKT KIND IS ER EEN TEVEEL EN DAAR MOETEN WIJ VOOR STRIJDEN. Geef de kinderen de wereld die zich normaal gedraagt en GEEF ZE HULP.

 

  zelfhulp - aan huis - Limburg - Hasselt 
  tel.: 013 663 964 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
vzw United Bikers Against Abuse Europe      
 

United Bikers Against Abuse Europe zorgt dat seksueel misbruikte en mishandelde kinderen een biker als buddy krijgen. Hulp en vriendschap, het herstellen van zelfvertrouwen van kinderen die onvoorstelbare dingen hebben meegemaakt. We gaan niet voor een eenmalige glimlach, we gaan voor een levenslange schaterlach. Dus niet een keer een leuke middag maar langdurige onbeperkte vriendschap en ondersteuning. Iedere U.B.A.A. vrijwilliger heeft een uittreksel strafregister Model 2 ingeleverd. Er is regelmatig training voor de vrijwilligers. U.B.A.A. bikers zijn een welkome aanvulling om beschadigd zelfvertrouwen te herstellen. Zorg, vriendschap, vertrouwen en bescherming is wat U.B.A.A. bikers bieden aan kinderen. U.B.A.A. is een verenigde groep bikers met een stichting in Nederland en een vzw in België.

  zelfhulp - ter plaatse of aan huis - Limburg - Maaseik 
  tel.: 0472059199 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
verbrokenstilte      
 

Verbrokenstilte is er voor lotgenoten van seksueel misbruik/geweld met een site, forum en 24/24 chat. Daarnaast is er iedere maandag en donderdag een inloopspreekuur van 20.00 u. tot 22.00 u. en wordt bemand/vrouwd door ervaringsdeskundigen waar je geheel anoniem gebruik van kunt maken.

  zelfhulp - e-hulp - Buitenland - Europa 
  tel.: 0031 164 251 971 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
KIND IN NOOD      
  Het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling is ankerpunt bij vermoeden van kindermishandeling, -verwaarlozing en -misbruik.  Zowel kinderen en hun ouders als hulpverleners kunnen er terecht voor advies, coördinerende acties, diagnostiek en hulp.
  professionele hulp sociale diensten (erkend door overheid) - ter plaatse of aan huis - Brussel - Brussel 
  tel.: 024776060 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
SOW Hť      
 

SOW Hé zijn lotgenoten die maandelijks samen komen om te praten over de dingen waarmee ze kampen tengevolge hun traumatische ervaringen. Begeleiding bestaat uit ervaringsdeskundige die reeds een hele weg hebben afgelegd. Er is een groep in Leuven(Tildonk), Gent en Antwerpen(Berchem). Iedereen die aan haar/zijn herstel wil werken is welkom. Lotgenoten mogen indien zij wensen een vertrouwenspersoon meebrengen(therapeut, goede vriend(in) of partner). Deze dient dan wel ook zijn/haar 'ervaringen' te delen. 

 Aan de zijlijn is er ondersteuning door mensen die reeds jaren vertrouwd zijn met de problematiek. Deelnemen kan na een persoonlijk gesprek.

  zelfhulp - e-hulp - Antwerpen - Antwerpen 
  tel.: 0486/12.88.14 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
Sasam      
  SASAM is het samenwerkingsverband tussen de Stichting Anti Stalking en de Stichting Anti Mobbing en biedt hulp aan slachtoffers door hen te begeleiden tijdens maandelijkse opvanggroepen
  tel.: 0900/1 00 33 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
 volgende »

  
 
†††


 
 
 

 
Version française Meer info Uitschrijven nieuwsbrief Vrienden