HulpOrganisaties | hulpdiensten | ontwikkelingshulp

plaats/wijzig een vrijwilligersoproep plaats evenement in sociale agenda wijzig je gegevens op hulporganisaties.be registreer je als hulpdienst plaats je artikel online
derde wereld justitie sociaal en samenleving welzijn en gezondheid milieu en dierenDatingsite Tesamen vzw
helpt u bij het vinden
van de liefde


www.tesamen.be
ontvang nieuwsbrief

Wil je als vrijwilliger wel eens helpen? Geef je hier dan op.

Ik wil werken voor
hulpdiensten die werken in :


Zoek hier een hulpdienst 
Aard
Rubriek
Gevestigd te
Zoek hulpdienst op trefwoord
adoptie (7)
algemeen (86)
armoede (32)
brandweer (8)
cursussen (27)
dieren (52)
discriminatie & racisme (24)
familie (39)
gehandicapten (146)
geloof (21)
gezondheid & verzorging (96)
gratis folders (19)
holebi's (30)
jobs (21)
juridisch (18)
kinderen & jongeren (126)
medisch (26)
mensenrechten (9)
milieu (22)
misbruik (19)
noodnummers & meldpunten (9)
ombudsmannen & organisaties (15)
ontwikkelingshulp (70)
operaties (1)
partners (3)
politiek (4)
preventie (11)
psychologische problemen (119)
rouwverwerking (30)
school (19)
seks & seksualiteit (16)
speciale sociale situaties (41)
sport (14)
veiligheid (8)
verslaving (27)
voeding (10)
ziekenfondsen (7)
ziekenhuizen (28)
ziektes (116)
zwangerschap (36)
†† ††
> Eetstoornissen
> Slachtofferhulp voor Kinderen
> Leef zen
> Euthanasie
> Vermoeidheid bij kanker
> Andere folders...
 
« vorigevolgende »

Categorie: ontwikkelingshulp

vzw R.E.D      
  zelfhulp - e-hulp - Vlaams-Brabant - Aarschot 
  tel.: 0497/737504 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
Jungle Kids      
  S.O.S. Jungle Kids Dhanwar-India werd in 1994 opgericht door Geert Maes en Thomas Opgenhaffen, spoedverpleegkundige in het UZA.

  professionele hulp privťmarkt - ter plaatse of aan huis - Oost-Vlaanderen - Sint-Niklaas 
  tel.: 03 770 85 50 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
Vriendenkring Kinderhulp Rwanda vzw      
 

"Vriendenkring Kinderhulp Rwanda"v.z.w. is gegroeid uit het persoonlijk contact van haar startende leden met de Rwandese bevolking.

Haar doel is: financiële, materiële en morele steun geven aan de noodlijdende Rwandese kinderen en hen zo een menswaardig bestaan en een betere kans tot ontwikkeling geven.

De vereniging bestaat uit werkende leden (effectieve en toegetreden leden) dit zijn allen onbezoldigde vrijwilligers. De vereniging heeft ook een grote groep steunende leden die tante/nonkel of meter/peter zijn in het project 'Een Grote Familie'.

De vereniging werkt voor de kinderen van twee weeshuizen in Rwanda. Het Centre Mémorial Gisimba en het weeshuis van de Missionaries of Charity beiden te Kigali - Rwanda. Tevens neemt de vereniging weeskinderen die niet in een weeshuis verblijven en kinderen uit gezinnen in nood, onder haar bescherming.

Men kan steunen door tante of nonkel te worden van de weeskinderen of meter/peter van de gezinnen in het project 'Een Grote Familie', of door storting op het nummer 645-5938671-75. Voor giften vanaf 30 euro ontvangt men een fiscaal attest. 

 

 

  professionele hulp sociale diensten (erkend door overheid) - ter plaatse of aan huis - Oost-Vlaanderen - Oudenaarde 
  tel.: 09/383.62.63 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
Vrede vzw      
  Wij werken rond internationale politiek, ontwikkelingsproblematiek en vredesvraagstukken. Maar ook verzetten we ons tegen alle soorten discriminatie, zowel op vlak van ras, van geloof, als van geslacht of sociale situatie. Ons uitgangspunt is dat een gedegen kennis van het wereldgebeuren onmisbaar is als fundering voor een gezonde maatschappelijke actie op dit terrein. Onze centrale stelling luidt: minder militaire uitgaven, meer sociale rechtvaardigheid.
Internationale aspecten van het economisch en politiek leven verwerven steeds meer invloed op onze dagelijkse realiteit. Om hun stem te laten horen, hun inzichten en belangen te verdedigen organiseren mensen zich, want politiek is te belangrijk om alleen aan beroepslui overgelaten te worden.Dat is ons actiekader, al bijna een halve eeuw lang. Want, niets is belangrijker dan vrede!
  professionele hulp sociale diensten (erkend door overheid) - e-hulp - Oost-Vlaanderen - Gent 
  tel.: 09/233.46.88 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
PROTOS      
 

PROTOS is een NGO die opkomt voor rechtvaardig, duurzaam en participatief waterbeheer in Noord en Zuid.  We werken aan een betere wereld voor kansarmen in 9 landen in het Zuiden. Wij zoeken vertalers van het Nederlands naar het Frans, Engels en Spaans.  Dit kan vanaf je thuis.

  professionele hulp sociale diensten (erkend door overheid) - e-hulp - Oost-Vlaanderen - Gent 
  tel.: 09/ 235 25 10  
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
Wereldcentrum Provincie Oost-Vlaanderen      
 

Het Wereldcentrum vzw - steunpunt voor mondiale vorming in Oost-Vlaanderen - stimuleert organisaties, gemeenten en scholen om actief te werken aan wereldburgerschap in de eigen omgeving en de samenleving.

Door informatie, sensibilisatie en educatie verbreden we het draagvlak voor mondiale en interculturele thema's en acties. Promotie en verspreiding, advisering, ondersteuning en begeleiding, reflectie en onderzoek vormen de kerntaken. Dialoog, samenwerking en netwerking staan hierbij centraal.

  professionele hulp sociale diensten (erkend door overheid) - ter plaatse of aan huis - Oost-Vlaanderen - Gent 
  tel.: 09 233 75 46 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
Kohomada      
  Wij zijn een groep mensen die zich totaal belangeloos het lot van arme gezinnen in Sri Lanka aantrekken. Ons werk is gebaseerd op twee pijlers. Aan de ene kant is er het 'family for family' programma. Hierbij steunt een gezin van hier financieel een gezin in nood in Sri Lanka. Er wordt vooraf voldoende onderzocht, of het gezin in aanmerking komt voor hulp. Aan de andere kant steunen we diverse projecten: de armenschool in Hanguranketa, de school voor doven en slechthorenden in Matale , Tsunami weduwen in het Hambantota district, the General Hospital in Kandy en Matale.
  zelfhulp - ter plaatse of aan huis - Buitenland - AziŽ 
  tel.: 0496282532 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
Istuti vzw      
  Onze vereniging werd opgestart na de TSUNAMI van 26 december 2004. We participeerden in een project, waarbij een volledig nieuw dorp werd gebouwd in het zuiden van Sri Lanka. Bezoek aan het land bracht echter heel andere feiten aan het daglicht. Op die manier werd Istuti geboren. Istuti is trouwens singalees (de meest gebruikte omgangstaal in Sri Lanka en betekent "dank u" of "bedankt"). Wij staan enerszijds in voor projecten die een deel van de bevolking ten goede komen. Anderszijds steunen wij ook enkele gezinnen die door omstandigheden amper het hoofd met moeite boven water kunnen houden. Om onze acties uit te voeren hebben wij jaarlijks een Sri Lanka avond en verkopen wij produkten uit Sri Lanka. Meer gegevens op onze website www.istuti.be 
  zelfhulp - ter plaatse of aan huis - Buitenland - AziŽ 
  tel.: 09/388.97.61 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
Pro Avalanche vzw      
  Pro Avalanche is een non-profit organisatie, vzw, die door enkele artsen, tandartsen en verpleegkundigen is opgericht in 2003. Het hoofddoel is de bevordering van de gezondheidszorg in Cambodia, voornamelijk in Takeo, het arme platteland. Om de twee jaar reist een delegatie naar Takeo op eigen kosten! om er in een veldhospitaal medische zorgen te bieden aan de locale bevolking. Twee waterputten zijn reeds gebouwd en de uiteindelijke bedoeling is om er een klein ziekenhuis neer te zetten.
  professionele hulp privťmarkt - ter plaatse of aan huis - Buitenland - AziŽ 
  tel.: 0475/985987 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
VaCaPa Kinderplan VZW      
  De website gaat o.a. over VaCaPa Kinderplan VZW, een Vlaams-Filippijnse vereniging, die o.a. arme kinderen in het zuiden van de Filippijnen helpt hun schoolkosten, en dergelijke, te betalen. De vereniging helpt deze kinderen eveneens met voeding en kledij. De kinderen kunnen eveneens een PC- en internetopleiding volgen in de computerklas.
  professionele hulp privťmarkt - ter plaatse of aan huis - Buitenland - AziŽ 
  tel.: 016 50 19 95 
  > bezoek de website   
  > stuur een emailbericht    
« vorigevolgende »

  
 
†††


 
 
 

 
Version française Meer info Uitschrijven nieuwsbrief Vrienden